Groene Tara hoofd tekenen

Thangka tekenen met Groene Tara

Ik ben in de leer geweest bij een master thangka schilder in Noord India, waar ik de Tibetaans- boeddhistische traditie van boeddha’s tekenen heb geleerd tijdens een intensieve training.

 

Het tekenen van het gezicht van de godin Groene Tara is een stap in het proces van de vrouwelijke energie leren kennen in het thangka tekenen.

 

Al eeuwen volgen de thangka masters een bepaald stramien om de boeddha’s te kunnen tekenen en schilderen. Dit is voor velen een onderdeel van hun boeddhistische geloof en levenswijze. De Groene Tara is de moedergodin van compassie. Een bijzondere energie om je mee te verbinden. Je kan haar energie inzetten voor bescherming, geluk en welvaart. Boeddhisten geloven dat je tijdens het mediteren de eigenschappen van de getekende goden tot je kan nemen en je hierdoor kan transformeren.

 

Ik wil mijn opgedane kennis graag doorgeven in deze workshop waar ik je leer een  vrouwelijk boeddha hoofd te tekenen volgens de traditionele regels van het thangka tekenen zoals in Noord India, Nepal en Tibet.

 

Wil jij ook graag de energie van de Groene Tara; moedergodin van compassie ervaren?

 

Door contact te leggen met de godin Tara zal ze haar moederlijke gevoelens van bescherming en compassie op jou overbrengen. Ze zal jouw creativiteit en spiritualiteit aanspreken.  In deze workshop kom je meer te weten over haar speciale gaven en je leert je verbinden met haar vrouwelijke energie door middel van een meditatie en het tekenen van haar hoofd en gezicht. Deze workshop is een bijzondere combinatie van kennismaken met de energie van de godin Tara via meditatie en storytelling, waarna je zelf aan de slag gaat met haar prachtige gezicht te tekenen.

 

Deze workshop is voor iedereen, met en zonder tekenervaring.

 

Tijdens de tekensessie is er veel individuele begeleiding door de docent Sandra.

Deze workshop geeft je de perfecte basis voor het volgen van de rest van de thangka tekeningen zoals Boeddha hoofd, Medicijn boeddha, Bodhisattvas, Tara’s en Dharmapalas.

 

Inbegrepen:

  • Alle materialen.
  • koffie/thee.
  • meditatie en verbinding met Godin Groene Tara.
  • tekening van Groene Tara gezicht en hoofd.

 

Extra informatie:

Datum van de workshop wordt vastgesteld en ingepland naar aanmelding van minimaal 4 personen. De locatie is in gemeente Tilburg en is afhankelijk van het formaat van de groep. 

De workshop heeft een duur van 3,5 uur en jouw persoonlijke investering is 45 euro. 

 

Deelnemers:

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Je wil graag meer informatie ontvangen of inschrijven voor deze workshop? Gebruik dan de aanmeldknop.

De video hieronder geeft een sfeer impressie van de workshop.