Basis workshop Thangka tekenen

Boeddha hoofd tekenen

Ik ben in de leer geweest bij een master thangka schilder in Noord India, waar ik de Tibetaans- boeddhistische traditie van boeddha’s tekenen heb geleerd tijdens een intensieve training.

Het gezicht van de oer boeddha tekenen is de eerste stap in het proces van thangka tekenen.

Al eeuwen volgen de thangka masters een bepaald stramien om de boeddha te kunnen tekenen en schilderen. Dit is voor velen een onderdeel van hun boeddhistische geloof en levenswijze. De boeddha en zijn leer staan centraal in het leven van deze mensen. Een bijzondere energie om je mee te verbinden. Boeddhisten geloven dat je tijdens het mediteren de eigenschappen van de getekende goden tot je kan nemen en je hierdoor kan transformeren.

Ik wil mijn opgedane kennis graag doorgeven in deze workshop waar ik je leer een  boeddha hoofd te tekenen volgens de traditionele regels van het thangka tekenen zoals in Noord India, Nepal en Tibet.

Wil jij ook graag meer ontdekken over de boeddha en zelf zijn energie ervaren?

Dan zal deze workshop jouw creativiteit en spiritualiteit aanspreken. Je komt meer te weten over de oer-boeddha genaamd Sakyamuni en je leert je verbinden met zijn energie door middel van een meditatie en het tekenen van zijn hoofd en gezicht.

Deze workshop is voor iedereen, met en zonder tekenervaring.

Tijdens de tekensessie is er veel individuele begeleiding door de docent Sandra.

Deze workshop geeft je de perfecte basis voor het volgen van de rest van de thangka tekeningen zoals Medicijn boeddha, Bodhisattvas, Tara’s en Dharmapalas.

Inbegrepen:

  • Alle materialen.
  • koffie/thee.
  • meditatie en verbinding met Sakyamuni boeddha.
  • tekening van het boeddha hoofd.

 

Extra informatie:

Datum van de workshop wordt vastgesteld en ingepland naar aanmelding van minimaal 4 personen. De locatie is in gemeente Tilburg en is afhankelijk van het formaat van de groep. 

De workshop heeft een duur van 3 uur en jouw persoonlijke investering is 37,50 euro. 

Deelnemers:

Minimaal 4 en maximaal 11 deelnemers.

Je wilt graag meer informatie ontvangen of inschrijven voor deze workshop? Gebruik dan de aanmeldknop.