Mandala tekenen een portret van je ziel

Een portret van je ziel

De mandala is een mooi en traditioneel oersymbool van verbinding om tot diepere stilte en inzichten te komen. In het boeddhisme wordt de mandala gebruikt om tot zelfinzicht en innerlijke stilte te komen door hierop te mediteren.

 

Wat houdt de workshop Mandala tekenen in 

 

Wat raakt jou het diepst in je hart? Waar wordt je ECHT diep gelukkig van?
In deze workshop gaan we antwoord geven op deze vragen en je mag groots denken! Zo komen we tot een ontwerp van jouw eigen mandala, welke je kan inzetten op momenten van bezinning of als je het even niet meer weet. Deze mandala vibreert dan met jouw zielenergie en zal je helpen weer inzicht te krijgen in waar jij nu echt gelukkig van wordt.

 

In deze workshop heb je de mogelijkheid om jouw eigen mandala te ontwerpen en te schilderen in jouw eigen zielentaal. De mandala is een oersymbool van verbinding om tot diepere stilte en inzichten te komen. Je legt als het ware je ziel, je onderbewuste weer in de mandala. Tijdens deze dag ga je leren een mandala te ontwerpen, op te bouwen en stap voor stap uit te voeren. Dit proces brengt ook een innerlijke bewustwording met zich mee, waardoor je spiritueel steeds verder ontwikkeld. 

 

Hoe is de workshop Mandala tekenen opgebouwd 

 

De workshop bestaat uit twee onderdelen; het ontwerpen van jouw mandala en het schilderen van jouw mandala in kleur.

Eerste deel: 

Wij gaan de vorm van de mandala gebruiken om je eigen (diepste) verlangens van je ziel in een beeldtaal om te zetten. Door in gesprek te gaan met elkaar en door middel van een aantal vraagstellingen te beantwoorden kom je tot jouw eigen beeldtaal. De associaties die je krijgt door de vragen die gesteld worden zullen je helpen tot een beeldvorming.  

Je tekent met behulp van eigen inzicht of bestaande voorbeelden jouw eigen ontwerp.  

Je gaat dieper kijken naar jouw eigen waarheid. Samen gaan we jouw verlangens vertalen naar een beeldvorm en krijg je een “portret van je ziel”. Het is een proces die gaat van binnen naar buiten, met als eindresultaat een unieke persoonlijke mandala. 

 

*LUNCHTIJD (neem zelf je eigen lunch mee, koffie/thee wordt voorzien) 

 

Tweede deel: 

Door middel van een meditatieve oefening maak je weer verbinding met jouw tekening en ga je bepalen welke kleuren passen bij jouw ziels-mandala. Deze middag ga je jouw ontwerp overbrengen op een stevige ondergrond en in kleur schilderen of tekenen. Je hebt geen speciale ervaring nodig voor het schilderen, de docent Sandra zal je uitgebreid begeleiden. 

 

Aan het eind van deze workshop neem je jouw eigen ontwerp en geschilderde mandala mee naar huis.  

 

Hoe is het idee ontstaan

Het idee voor deze workshop is ontstaan doordat ik graag mandala tekeningen ontwerpt. Ik maakt deze vaak in opdracht voor bedrijven waarbij ik begin met het logo als uitgangspunt. Alle activiteiten die het bedrijf aanbiedt en omschrijft zet ik om in een beeldtaal. Zo ontwerp ik met deze gegeven informatie een persoonlijke mandala. 

 

In de workshop mandala tekenen is inbegrepen: 

  • Alle materialen zoals; hoogwaardige gouache verf, kleurpotloden, aquarelpotloden, penselen, speciaal papier om op te schilderen en tekenen, potloden en toebehoren. 
  • koffie/thee.
  • Het maken van je eigen mandala ontwerp op kalkpapier.
  • Je eigen mandala geschilderd in kleur.

 

Extra informatie:

Deze dagworkshop (10.00 – 18.00 uur) wordt gehouden bij een minimum van 4 personen. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en zal in Gemeente Tilburg plaatsvinden. 

Persoonlijke investering  95 euro

Eigen lunch meenemen! 

 

Deze workshop is voor iedereen die meer zelfinzicht wil krijgen en zijn/haar creativiteit wil aanspreken. Ervaring met tekenen of schilderen is geen pré.

 

Deelnemers:

Er zijn minimaal 4 deelnemers nodig voor een goede groepsverbinding en de groep wordt maximaal 8 deelnemers. Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt, kies ik voor kleine groepjes zodat iedereen veel persoonlijke aandacht kan krijgen in het proces. 

Je wil graag meer informatie ontvangen of inschrijven voor deze workshop? Gebruik dan de aanmeldknop.