Tekendagen

Laat je goddelijke vlam ontwaken

Thangka tekendagen

Wil je meer van jezelf tot uitdrukking brengen?

Creativiteit is een belangrijke vorm van zelfexpressie

Loop jij er ook tegen aan dat je vaker zou willen tekenen of schilderen en er de tijd maar niet voor vrij kan maken?

Wil je ervaren wat voor prachtig creatief mens je werkelijk bent?

Vind je het leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn en elkaar te inspireren?

Heb je affiniteit met de spirituele wereld?

Wat ik geleerd heb is dat tijd nemen voor creatieve processen een belangrijk moment is om tot inzichten te komen. Zo leer je jezelf beter kennen en kom je weer in contact met jouw creatiecentrum, daar waar het leven ontstaat.
Voor mij is schilderen en tekenen een meditatievorm geworden waarin ik helemaal aanwezig kan zijn in mijn eigen kern.

Creativiteit heeft een positieve werking op verschillende gebieden, het werkt als een kettingreactie op de rest van je leven.

Ben jij er aan toe om je goddelijke vlam te doen ontwaken?

Wat ik je kan aanbieden tijdens een tekendag

  • Een ontspannen sfeer met veel persoonlijke begeleiding tijdens het creatieproces.
  • Je bent van harte welkom, ook als je nog geen of weinig ervaring hebt met tekenen of schilderen.
  • Een prettige werkruimte met een goede energie, de nodige focus en gezelligheid.
  • Ik verbind meditatie, leren van nieuwe vaardigheden en de helende creatieve energie, waardoor er ruimte ontstaat voor jouw innerlijke creatie proces.
  • Het tekenen is een ontdekking van jouw kwaliteiten en de mogelijkheid om deze tot uitdrukking brengen met jouw eigen handschrift en visie.
  • Ik bied een groot scala aan technieken, materialen, kennis en ervaring in het tekenen en schilderen.
  • Een fijne dag waarin we ons samen gaan verdiepen in de Thangka tekenkunst. De energie van de goden en de mandala’s.

Gezelligheid, creativiteit, uitdagen van jezelf, iets nieuws leren en elkaar inspireren zijn de kernwoorden van deze tekendagen.

Door de prettige sfeer en begeleiding is het gemakkelijker om in contact kan komen met je innerlijke stem en creatiekracht. Je staat vast versteld van je eigen kunnen. Aan het eind van de tekendag ga je naar huis met een prachtig zelfgemaakt kunstwerk.

De groepen blijven klein, minimaal 3 en maximaal 6 personen, zodat de rust en aandacht voor iedereen gewaarborgd blijft.

Jouw creativiteit is de opening naar een groter bewustzijn en een leven met meer manifestatiekracht en geluk.

Aanmelden tekendag

De tekendag vindt plaats in mijn studio in Tilburg.

Er wordt gezorgd voor koffie/thee en lekkers op tafel. Graag je eigen lunchpakket meenemen.

Alle materialen zijn aanwezig en inbegrepen in de prijs.

Na aanmelding krijg je een factuur toegestuurd per email, jouw plek is gereserveerd na betaling.

Een overzicht van de Thangka teken lessen

De basis van het Thangka tekenen; Boeddha hoofd

Het gezicht van de oer boeddha tekenen is de eerste stap in het proces van thangka tekenen.

Al eeuwen volgen de thangka masters een bepaald stramien om de boeddha te kunnen tekenen en schilderen. Dit is voor velen een onderdeel van hun boeddhistische geloof en levenswijze. De boeddha en zijn leer staan centraal in het leven van deze mensen. Een bijzondere energie om je mee te verbinden. Boeddhisten geloven dat je tijdens het mediteren de eigenschappen van de getekende goden tot je kan nemen en je hierdoor kan transformeren.

Thangka tekenen; Tara hoofd

Het tekenen van het gezicht van de godin groene Tara of witte Tara is een volgende stap in het leren kennen van de vrouwelijke energie in het thangka tekenen.

De Groene Tara is een dynamische godin. Een jonge, actieve energie om je mee te verbinden. Je kan haar energie inzetten voor bescherming, geluk en welvaart. De Witte Tara is de moedergodin van compassie, heling en wijsheid. Boeddhisten geloven dat je tijdens het mediteren de eigenschappen van de getekende goden tot je kan nemen en je hierdoor kan transformeren. Voel je meer verbonden met de godin in jezelf tijdens het tekenen van deze prachtige energie.

De Boeddha's verder leren ontdekken.

Na de basis kan je verder gaan met het Thangka tekenen van het boeddha lichaam of Tara lichaam.

De tekeningen worden steeds gedetailleerder en de boeddha’s krijgen meer attributen. Je gaat kennis maken met de lotustroon en landschaps-elementen van een thangka zoals bloemen, wolken en water. Je kan ook je eigen ontwerp maken in de vorm van een mandala. Je leert hoe je met kleur werkt in verschillende materialen en technieken.

In mijn lessen ben je vrij om te kiezen voor het volgen van de traditie of een moderne benadering van de technieken.

Ontwerp jouw eigen mandala

De mandala is een mooi en traditioneel oersymbool van verbinding om tot diepere stilte en inzichten te komen.

In het boeddhisme wordt de mandala gebruikt om tot zelfinzicht en innerlijke stilte te komen door hierop te mediteren. Hoe mooi is het om je eigen ontwerp te maken voor jouw mandala!  Ik kan je bij de creatie voldoende ideeën aanreiken. Jouw persoonlijke mandala helpt je tot het komen van inzichten en zal je in je verdere proces ondersteunen. Een leuke manier om verschillende thema’s te combineren.

Wat klanten zeggen over de lessen

"Het is een hele leuke les en een prachtige techniek om te leren. Je verdiept je ook in de achtergrond van Boeddhistische en Hindoeïstische cultuur en teken en schilder methode. Het is niet makkelijk maar wel erg leuk om te doen. Sandra is heel inspirerend en kundig.Ik ben erg enthousiast geworden en ga proberen me hierin verder te ontwikkelen maar wel met de bezielende leiding van Sandra!"
Gerda
"De workshop groene Tara tekenen was erg leuk we begonnen met een meditatie om gevoel te krijgen bij Tara. Sandra zorgde voor een fijne meditatieve sfeer en daarna kregen we uitleg over de techniek. Het bleek iets technischer dan verwacht maar dat maakte het niet minder leuk. Als je er helemaal inzit kom je lekker tot rust en voor je het weet staat er een prachtige Tara op papier."
Kim
"Sandra kan haar enthousiasme en kennis goed overbrengen, ze werkt met een relaxte en ontspannen houding. Ik heb genoten van het schilderen en het maken van mijn eigen ontwerp, erg leuk!"
Marion

Wil je graag deelnemen aan een tekendag? Voor vragen en inschrijving vul het contactformulier in.