Je bekijkt nu Zo intens, zo liefdevol… De Witte Tara

Zo intens, zo liefdevol… De Witte Tara

De afgelopen twee maanden heb ik mijn tijd doorgebracht in de energie van de witte Tara. In opdracht heb ik een prachtige thangka schildering mogen maken waarin ik de witte Tara heb geschilderd met olieverf. En ook nog eens op een wijze volgens de traditie van de oude meesters.

Ik kan gerust zeggen wouw!

De witte Tara, moeder van compassie. Redster en bevrijdster. Brenger van wijsheid en lang leven.

De witte Tara is een extreem krachtige godin en staat dicht bij de levende wezens, zoals een moeder tot haar kinderen. Ze is erg snel in het vervullen van wensen en verleent ons een gelukkig en lang leven. Tevens biedt ze de hulp om wijsheid te ontwikkelen en in haar manifestatie als Witte Tara bereikt ze haar grootste vrede en zachtmoedigheid.

Het is de godin van de geneeskunst, zij die lang leven schenkt. Ze is geduldig, brengt kalmte en rust, bevrijdt ons van onze zorgen en gepieker. Ze is vol liefde en compassie, vertroostend en koesterend.

Het witte licht dat haar omstraalt en doorstraalt brengt verlichting en bevrijding.

Wat ik heb mogen ervaren tijdens onze kennismaking, want dat is het wel geweest… we hebben elkaar echt leren kennen. Een relatie is ontstaan en gegroeid. Ze laat me zien dat ik mag staan voor mijn wijsheid, dat ik weet en voel wat goed is voor mij. Dat ik hier ook naar mag handelen.Vertrouwen en zekerheid vanuit een liefdevol stromend hart. Loslaten van oude patronen en zelf het meesterschap aanpakken met beide handen. Connecties maken vanuit hartsverbinding en vanuit mijn empathische kracht leven.

Zoveel licht en rust heb ik mogen ervaren tijdens het schilderproces en ook in mijn leven voel ik me gesteund door haar liefdevolle aanwezigheid.

Ik wil jullie graag wat meer uitleg geven over de symboliek in het schilderij. Wat betekent de lotus en de kleur hiervan? Waarom houdt ze haar handen op een bepaalde manier? Waarom heeft ze zoveel ogen?

  • Haar zeven ogen (voorhoofd, handen, voeten) symboliseren de compassievolle waakzaamheid om al het lijden te kunnen zien dat er is in de wereld.
  • Haar pure compassie voor ons lijden, wat nog groter is dan een moeders liefde voor haar kind, is gesymboliseerd in haar uiterlijk door de witte kleur.
  • Met haar linkerhand geeft ze de mudra van bescherming (mudra is een handgebaar)
  • met haar rechterhand de wensvervullende mudra.
  • In haar linkerhand houdt ze de steel vast van een blauwe lotus bloem wat een symbool is van wijsheid en gezond verstand. De blauwe lotus, welke voor de helft is geopend, staat voor kennis, leren en intelligentie.
  • De witte lotus bloem aan haar rechterzijde staat symbool voor puurheid in lichaam, geest en ziel. Het representeert het hart van alle boeddha’s en de overwinning van obstakels van de menselijke natuur.
  • De roze roos aan haar linkerzijde staat symbool voor vrouwelijkheid, elegantie, puurheid en is een symbool van waardering en dankbaarheid.
  • De drie juwelen op de lotustroon representeren de boeddha (de volledig verlichte meester), de dharma (de leer van de boeddha) en de Sangha (de plek of degenen die samenkomen tot de boeddhistische leer).
  • De dubbele lotus positie van de benen (beide voeten naar boven wijzend) staat voor de meditatieve staat van de geest en goede gronding.

Door met deze kennis nogmaals naar het schilderij te kijken zal je ervaren dat het makkelijker is om je er mee te verbinden. De symboliek achter de afbeelding maakt de energie nog krachtiger. Laat de energie van deze Witte Tara tot je komen en geniet van haar prachtige liefdevolle licht.

Voor dit schilderij heb ik gekozen om vleugels aan de Tara toe te voegen. Dit is niet gebruikelijk bij een Tara deity. Dit werk is aangepast op de energie van mijn klant en hoe het haar het beste kan ondersteunen en bijdragen in haar proces. Zo maak ik een uniek en passend werk dat een heilige ruimte creëert bij haar thuis.

Zou jij ook graag een schilderij willen laten maken die bijdraagt aan de heilige energie in jouw omgeving, neem gerust contact op voor meer informatie. Ik help je ook graag om samen uit te zoeken welke godheid jou het beste kan bijstaan.

Namaste Sandra